Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Donald Tusk: UE va rămîne un prieten al Moldovei, în contextul tensiunilor din regiune

26 feb. 2015,, 17:15   Politică
5353 0

Donald Tusk: UE va rămîne un prieten al Moldovei, pe fondul tensiunilor din regiune
Foto: gov.md

Uniunea Europeană va oferi în continuare asistență tehnică și financiară Republicii Moldova, în vederea implementării agendei de asociere. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul unui briefing susținut la Bruxelles, alături de premierul moldovean, Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Oficialul european a reiterat că Moldova este un partener-cheie al UE și va beneficia de expertiza necesară pentru realizarea reformelor. Donald Tusk s-a referit în discursul său la necesitatea accelerării luptei cu corupția, dar și la eliminarea deficiențelor din sistemul financiar-bancar.

„Acordul de asociere, pe care l-am semnat anul trecut, oferă o nouă dimensiune pentru dezvoltarea relațiilor noastre și transformarea Moldovei într-un stat modern și european. Implementarea reformelor necesare va grăbi acest proces. Avantajele asocierii la UE vor fi resimțite și de cetățeni. Am discutat cu Chiril Gaburici despre necesitatea sporirii luptei cu corupția, reformarea sectorului justiției și îmbunătățirea mediului de afaceri. Mai mult decît atît, am căzut de acord că neajunsurile din sectorul financiar trebuie combătute de urgență. Am discutat, de asemenea, despre Rusia și criza din Ucraina. UE va rămîne un prieten al Moldovei în timpuri de tensiuni regionale majore”, a declarat Tusk.

La rîndul său, Chiril Gaburici și-a asumat în fața oficialului UE angajamentul de a continua reformele începute. Prim-ministrul și-a ținut discursul în limba engleză.

„Sînt un cetățean proeuropean convins. Este un nou început pentru mine, dar este o continuare a drumului pe care ni l-am ales în 2009. UE este un partener extern important pentru noi. Pot să confirm că avem un dialog consolidat”, a menționat Gaburici.

Precizăm că Chiril Gaburici se află într-o vizită de două zile la Bruxelles, unde are întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав