X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 274
Transnistria stiri: 1460

Anul acesta „Mărțișor-2015” va fi exact ca la prima sa ediție (VIDEO)

26 feb. 2015,, 18:00   Societate
5640 0

Мэрцишор-2015: как в первый раз
Foto: noi.md

Anul acesta organizatorii Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” au decis să aducă în scenă programul care a fost la prima ediție a festivalului.

„În acest an, primul concert de deschidere este un remake la primul festival din 1966, care a fost exact așa conceput: cu muzică clasică, cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii, cu cele mai mari nume de la operă și cu cei mai mari instrumentiști”, a anunțat directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol.

La ediția a 49-a vor participa artiști și colective artistice renumite atît în țară, cît și peste hotare. Programul include concerte ale formațiilor „Holograf” și „3rei Sud Est” din România, orchestrei de instrumente populare „Teleradio” din Bulgaria, ansamblului de instrumente tradiționale „Classical Impressions Ensemble”din China etc. La festival vor participa artiști din Estonia, Italia, România, SUA, Bulgaria, Israel, China, Georgia, Germania, Rusia, Australia.

Pe perioada Festivalului vor evolua colective artistice autohtone cunoscute, precum Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii”, Ansamblul de Cîntece si Dansuri Populare „Fluieraș”, „Jazz Orchestra” a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, corul de cameră din Tiraspol și mulți alții.

În total în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor-2015” vor fi susținute 48 de spectacole, inclusiv 26 pe teritoriul republicii, în particular în raioanele Nisporeni, Bălți, Călărași, Orhei, Taraclia, Leova și Tiraspol.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав