X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Pettit: Vizita secretarului adjunct de stat al SUA semnifică sprijinul pentru Moldova

2 mar. 2015,, 15:16   Politică
4358 4

Pettit: Vizita secretarului adjunct de stat al SUA semnifică sprijinul pentru Moldova
Foto: gov.md

Statele Unite ale Americii vor sprijini în continuare Republica Moldova și vor contribui la transformările democratice din țara noastră. Asigurările au fost date de ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, în cadrul primei întrevederi cu premierul Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Oficialul a precizat că vizita de mîine la Chişinău a secretarului de stat adjunct al SUA, Antony J. Blinken, este făcută cu scopul de a reconfirma susținerea acordată Moldovei. „Vom continua să sprijinim Republica Moldova în promovarea reformelor şi procesele de modernizare în contextul integrării europene”, a declarat ambasadorul.

Discuțiile dintre ambasadorul Pettit și premierul Gaburici au vizat cooperarea economică, realizarea proiectelor comune în diverse domenii, problematica transnistreană şi securitatea regională. Părţile au pledat pentru aprofundarea colaborării în contextul Dialogului Strategic RM-SUA, lansat în luna martie 2014 la Washington. Cei doi şi-au exprimat speranţa că relaţiile moldo-americane se vor dezvolta ascendent.

Premierul a punctat, la rîndul său, angajamentele Guvernului pe care îl conduce, față de partenerii interni şi externi, inclusiv continuarea cursului european și reforma justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?