Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4069

Votat! Statutul municipiilor Chișinău și Bălți va fi modificat

5 mar. 2015,, 13:12   Politică
5867 1

Votat! Statutul municipiilor Chișinău și Bălți va fi modificat
Foto: tribuna.md

Două grupuri de lucru formate din cîte nouă deputați vor elabora proiectele de lege privind noul statut al municipiilor Chişinău şi Bălţi. Grupurile de lucru vor avea la dispoziție 60 de zile pentru realizarea acestui demers, notează NOI.md.

Potrivit hotărîrii Parlamentului, din primul grup de lucru vor face parte democrații Valentina Buliga și Efrosinia Crețu, socialiștii Vlad Bătrîncea și Vasile Bolea, deputații PCRM – Boris Golovin și Alexandru Banicov, deputații PLDM - Vlad Filat, Iurie Țap, iar din partea fracțiunii PL – Ion Casian.

Inițiatorii proiectului urmează să definească principiile de organizare şi funcţionare a municipiului Chișinău şi a unităţilor administrativ-teritoriale din componenţa acestuia, competenţele Consiliului municipal, atribuţiile primarului, viceprimarilor, a pretorilor, precum şi principalele sarcini ale preturilor. Urmează a fi stabilită și modalitatea de formare a patrimoniului municipiului şi de gestionare a acestuia. Deputații vor examina și oportunitatea instituirii primăriilor de sector.

„Statutul în vigoare al municipiului Chişinău a fost adoptat în anul 1995 cu scopul stabilirii regulilor de funcţionare a autorităţilor administraţiei publice din municipiu la acea perioadă. Constatăm că acesta nu mai corespunde realităţilor, atît în plan social-economic cît şi în plan administrativ” , a declarat unul din autorii inițiativei, liberal-democratul Vlad Filat.

Un alt proiect de lege privind modificarea statutului municipiului Bălți urmează a fi elaborat de cel de-al doilea grup de lucru. Proiectul urmează să stabilească principiile generale de organizare şi funcţionare a celui mai important oraş din partea de nord a republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?