Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Deutsche Welle: Moldova este următorul butoi cu praf de puşcă al Europei?

6 mar. 2015,, 11:35   Politică
14425 29
Foto: puls.md
Politica Rusiei în privinţa Moldovei provoacă în UE îngrijorări că acolo poate apărea un conflict similar celui din Ucraina. Concluzia aparţine autorului unui articol publicat pe site-ul Deutsche Welle, citat de agenția "Infotag".

Autorul consideră că "forţele ruseşti sînt dislocate în Transnistria pentru a zădărnici apropierea Moldovei de Occident".

Publicaţia germană aminteşte că în Transnistria continuă să fie dislocate circa 2000 de militari ruşi, deşi Rusia încă în 1999 s-a angajat să-şi retragă trupele şi arsenalul militar de acolo.

"Noul guvern al Moldovei nu a reacţionat la semnalele de avertisment din Occident, între timp republica este zguduită de o criză politică, capabilă să zădărnicească apropierea ţării de Uniunea Europeană, iar noul premier, Chiril Gaburici, deţine funcţia doar de cîteva săptămîni", remarcă autorul.

Deutsche Welle constată că alianţa tripartită proeuropeană, care a cîştigat alegerile la sfîrşitului lunii noiembrie 2014, nu este în stare să formeze un guvern funcţional.

"PLDM şi PDM au reuşit să formeze un guvern minoritar, nevoit să spere la sprijinul Partidului Comuniştilor. În rezultat, susţinătorii alegerii europene au temeri că în curînd ţara lor va începe să meargă într-o direcţie opusă – spre Moscova", conchide autorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?