Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Demisie la Ministerul de Externe

9 mar. 2015,, 10:53   Politică
4743 4

Foto: tv7.md

Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Valeriu Chiveri a anunțat astăzi că demisionează din funcție. Funcționarul și-a motivat decizia prin faptul că nu crede în capacitatea unui guvern minoritar da a promova reformele necesare, notează NOI.md.

Valeriu Chiveri a precizat că decizia sa este una conştientă şi responsabilă și a fost luată după o analiză profundă a contextului politic de după alegeri.

„Nu cred în capacitatea unui guvern minoritar de a promova reforme, nu cred în capacitatea unui astfel de guvern de a implementa agenda de asociere cu UE. În ultima perioadă, pînă la momentul învestirii noului guvern, de rînd cu mulţi cetăţeni, am trăit între clipe de deznădejde și speranţă, am sperat pînă în ultimul moment că partidele de orientare democratică vor asigura o guvernare majoritară proeuropeană, extrem de importantă pentru Republica Moldova în acest moment. Din păcate, nu a fost să fie, Moldova fiind aruncată în braţele unei coaliţii nefireşti, care nu are capacitatea să realizeze reformele necesare”, se arată în mesajul lui Chiveri.

În contextul demisiei sale, viceministrul a anunțat că se va alătura proiectului politic lansat de fostul premier Iurie Leancă. „Un proiect capabil să readucă încrederea cetăţeanului în tot ce înseamnă actul de guvernare, în tot ce înseamnă o Moldovă prosperă şi modernă cu viitor european. Sînt sigur că toţi cei care nu sînt indiferenţi faţă de soarta Moldovei vor fi alături de noi”, a precizat Chiveri.

Precizăm că săptămîna trecută un alt funcționar, Victor Lutenco, fost șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora, și-a anunțat demisia și s-a alăturat proiectului inițiat de Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?