Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Numărul celor decedaţi din cauza gripei a ajuns la 10. Ministerul Sănătăţii susţine că se înregistrează o tendinţă de descreştere a îmbolnăvirilor de gripă

9 mar. 2015,, 11:50   Societate
3588 0
Foto: likar.info
Pe parcursul săptămânii trecute în ţară s-a înregistrat o tendinţă de descreştere a numărului cazurilor de gripă clinică, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii făcute publice luni, 9 martie, transmite News-Moldova.

Sâmbătă şi duminică, la Centrul Naţional de Sănătate Publică au fost notificate 54 cazuri de gripă, comparativ cu 89 săptămâna precedentă, şi două cazuri de deces asociate cu gripa A(H1N1).

Astfel, în perioada rece a anului 2014-2015 au fost înregistrate zece cazuri de deces, asociate cu infecţii respiratorii acute şi a gripei. Ultimele două decese au fost înregistrate în municipiul Chişinău – o persoană de sex feminin, cu vârsta de 28 de ani şi o persoană de sex masculin de 71 de ani.

Pe parcursul zilei de luni, Ministerul Sănătăţii va procesa datele săptămânale ale sistemului naţional de supraveghere a gripei şi va prezenta informaţia suplimentară privitor la dinamica infecţiilor căilor respiratorii acute şi a gripei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?