Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Toate blocurile din capitală ar putea fi reabilitate complet (VIDEO)

9 mar. 2015,, 13:45   Societate
3640 1

Foto: noi.md

În cadrul ședinței săptămînale, primarul capitalei a declarat că în următorii zece-douăzeci de ani fiecare bloc din Chișinău va avea șansa să fie reabilitat complet.

În urma vizitei sale la Luxemburg, Dorin Chirtoacă a venit cu noutăți pentru locuitorii capitalei: lansarea proiectului de „Eficiență energetică”, ceea ce înseamnă că atît clădirile publice (grădinițe, școli, spitale, clădiri administrative), cît și cele rezidențiale (blocurile locative), vor fi reabilitate.

Potrivit primarului, se vor efectua lucrări de reabilitare a „acoperișului, pereților exteriori, gemurilor, subsolurilor, rețelelor interioare, va fi posibilă instalarea unui punct termic individual și alte lucrări, în funcție de felul în care va arăta auditul energetic”.

Acest proiect va putea avea loc cu ajutorul susținerii financiare din partea finanțatorilor străini (Banca Internațională de Investiții), ce oferă un credit de cîteva sute de milioane de euro țării noastre.

„Pentru clădirile publice se vor aloca circa 50 de milioane de euro și de la 250 pînă la 350 de milioane de euro pentru clădirile rezidențiale. Este disponibilitate pentru finanțarea unui astfel de proiect. Noi trebuie acum să evaluăm capacitatea de împrumut și să obținem garanția de stat”, a specificat Dorin Chirtoacă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?