X 
Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Săptămîna educaţiei financiare „Economiile de azi. Siguranţa de mîine”

10 mar. 2015,, 13:15   Economie
2485 0
Нацбанк проводит неделю финансового образования
Foto: trm.md
Banca Naţională a Moldovei a demarat Săptămîna internaţională a educaţiei financiare (9-15 martie), cu tema „Economiile de azi. Siguranţa de mîine”. BNM va aborda acest subiect pe plan naţional, cu aportul instituţiilor de profil şi al voluntarilor interesaţi, relatează agenţia "Infotag" cu referire la un comunicat al BNM.

Prima zi a săptămînii a reunit la banca centrală formatori din Chişinău şi diverse raioane ale Republicii Moldova la atelierele de lucru, organizate cu sprijinul Facilităţii de Dezvoltare a Fondului European pentru Europa de Sud - Est (EFSE DF) la subiectul financiar.

În deschiderea seminarelor, viceguvernatorul Băncii Naţionale, Emma Tăbîrţă, a subliniat importanţa promovării educaţiei financiare la toate nivelurile pentru dezvoltarea economică a ţării.

Participanţii la seminare – profesori ce predau alte obiecte decît cele ce ţin de finanţe – au avut prilejul să ia cunoştinţă de aspecte de prezentare a acestei teme la orele de dirigenţie, într-un mod interesant, accesibil şi interactiv.

Pe parcursul săptămînii Banca Naţională a inclus în programul său de educaţie financiară instruiri la grădiniţe de copii, la fel cu susţinerea EFSE. Totodată, specialiştii BNM vor oferi copiilor de diferite categorii de vîrstă posibilitatea de a vizita banca centrală, pentru a afla multe lucruri utile din domeniul financiar şi pentru a-şi constitui pe viitor o proprie experienţă în acest sens.

Desfăşurarea Săptămînii Internaţionale a Educaţiei Financiare reprezintă un îndemn către alte părţi competente pentru o implicaţie mai profundă în stimularea interesului comun faţă de incluziunea financiară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?