X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Rusia a ieșit din Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale din Europa (FACE)

11 mar. 2015,, 12:28   Externe
5672 3

Foto: obiectiv.info

Rusia a decis să suspende participarea sa la reuniunile Grupului Consultativ Comun privind Forțele Armate Convenționale în Europa, de pe 11 martie 2015, scrie tass.ru.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de către șeful delegației ruse în timpul discuțiilor de la Viena privind securitatea și armele militare de control, Anton Mazur, la sesiunea plenară a GCC (Grupul Consultativ Comun).

"Partea rusă de mai mulți ani a face tot ce este posibil pentru a menține viabilitatea controlului armelor convenționale, am inițiat negocierile privind adaptarea Tratatului FACE (Forțele Armate Convenționale din Europa). Am ratificat Acordul privind adaptarea. Din păcate, țările NATO de fapt preferă să ocolească prevederile Tratatului FACE prin extinderea alianței. Acest curs a avut loc, în ciuda avertismentelor noastre repetate cu privire la abuzurile acestui regim. Aceasta a condus la rezultatul inevitabil - suspendarea Tratatului de către Federația Rusă în 2007", a spus oficialul.

"Acest pas din partea Rusiei nu înseamnă refuzul său în continuarea dialogului privind controlul armelor convenționale în Europa. Suntem încă dispuși să lucrăm împreună la un nou regim, atât în Rusia, cât și în alte țări europene", a mai adăugat Mazur.

Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale din Europa reglementează cantitatea de armament convenţional din cinci categorii - tancuri de luptă, vehicule blindate, artilerie grea, avioane şi elicoptere de luptă -, pe care o deţineau statele NATO şi cele membre ale Pactului de la Varşovia.

În contextul extinderii NATO, Federaţia Rusă a suspendat, la 12 decembrie 2007, aplicarea Tratatului FACE, deşi acţiunea de suspendare nu este prevăzută de Tratatul FACE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?