X 
Cutremure stiri: 506

Rusia a transferat Transnistriei o nouă tranşă pentru achitarea adaosurilor la pensii

11 mar. 2015,, 16:00   Economie
7130 5
Россия перечислила Приднестровье очередную партию "путинской пенсии"
Foto: aif.ru
În conturile Băncii Republicane a Transnistriei (BRT), miercuri au fost transferate 522 de milioane de ruble ruseşti ($8,6 mil.) pentru finanţarea adaosurilor la pensii. Anunțul a fost făcut de preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, la şedinţa plenară a Sovietului Suprem (SS), informează agenția „Infotag”.

Potrivit lui, resursele sînt prevăzute pentru achitarea adaosurilor pe parcursul primului semestru însă, din cauza deprecierii, acestea vor fi mai mici decît în anul trecut.

Amintim că bătrînii din Transnistria primesc acest adaos din 2008. El constituie circa 165 de ruble locale ($15) lunar. Anual Rusia transfera pentru aceste adaosuri în regiune cu titlu de ajutor umanitar circa 1 milion de ruble.

La sfîrşitul anului 2014 Rusia nu a transferat o nouă tranşă. Din acest motiv, autorităţile regiunii au anulat adaosul. În plus, din cauza deficitului de resurse în buget, au început să achite bătrînilor doar 70% din pensie, promiţînd să achite restul mai tîrziu.

În Transnistria locuiesc peste 140 de mii de pensionari, cifră mai mare decît cea a persoanelor angajate în cîmpul muncii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав