Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Partidul Forța Poporului: Moldova s-a pomenit din nou într-o fază de pericole

12 mar. 2015,, 11:50   Politică
6457 7

Partidul Forța Poporului: Moldova s-a pomenit din nou într-o fază de pericole
Foto : tribuna.md

Eforturile partenerilor strategici ai Moldovei de stabilizare a situației interne sînt zădărnicite de grupările oligarhice care au acces la putere. Poziția aparține reprezentanților Partidului Forța Poporului (PFP), condus de politologul Nicolae Chirtoacă, și a fost expusă într-o declarație cu privire la situația politică, notează NOI.md.

Potrivit conducerii PFP, lipsa de claritate a politicilor promovate de coaliţia minoritară PD-PLDM, sprijinită din culise de comunişti, este periculoasă pentru Moldova.

„Grupările hoţeşti, care s-au menţinut la putere datorită manipulărilor, coruperii electoratului, continuă să saboteze reformele, subminează situaţia economică şi financiară prin furturi şi delapidări de fonduri publice, paralizează activitatea instituţiilor puterii, în special a organelor de ocrotire a dreptului, blochează cursul proeuropean al ţării”, se arată în declarație.

Potrivit formațiunii, gestul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, care au înmînat recent un set de recomandări Guvernului de la Chișinău constituie un semnal de îngrijorare. Acesta confirmă de fapt caracterul condiționat al suportului financiar oferit Chișinăului, în schimbul promovării consecvente a reformelor, spun reprezentanții partidului.

„Moldova din nou se pomeneşte într-o fază plină de pericole şi riscuri, care constituie şi un moment de adevăr pentru societate – sau respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat în contextul asocierii la UE, sau revenim la politica de balansare între Est şi Vest, sinonim al abandonării definitive a cursului proeuropean”, se arată în mesajul formațiunii.

În context, Partidul Forța Poporului a lansat un apel la consolidare a partidelor extraparlamentare proeuropene, în vederea inițierii unui dialog.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?