X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Companiile din Moldova vor putea să se înregistreze în regim on-line mai repede și mai ieftin

13 mar. 2015,, 12:15   Economie
4440 0

Foto: jur-online.ru

Întreprinderile și persoanele juridice din Moldova vor putea să se înregistreze în regim on-line mai repede și mai ieftin datorită lansării de către Camera Înregistrării de Stat a Registrului electronic unic al agenţilor economici şi organizaţiilor necomerciale (RUAEON), relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Justiției, acest Registru are menirea să uniformizeze procedura de înregistrare, modificare, evidență, comunicare și distribuire a datelor tuturor persoanelor juridice și întreprinderilor din Moldova.

Registrul în cauză constituie o platformă unică pentru înregistrarea tuturor persoanelor juridice, dar și a celor fizice în calitate de agenți economici de toate tipurile (societăți comerciale, organizații necomerciale, instituții, birouri juridice etc.).

După cum a declarat ministrul Justiției, Vladimir Grosu, scopul Registrului constă în unificarea, simplificarea și reducerea costurilor în procedura de înregistrare a diferitor forme de organizare. El a calificat drept inadmisibil faptul ca beneficiarul să solicite un anumit serviciu şi acesta să-i fie oferit peste cîteva zile, după ce a pierdut mult timp sau chiar și-a pierdut interesul.

Potrivit Planului de acțiuni privind implementarea Strategiei de reformare a sectorului justiției, Registrul electronic unic al întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale trebuie să fie pe deplin funcțional pînă la sfîrșitul anului 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?