Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Cîți judecători au fost sancționați în 2014 – raport

13 mar. 2015,, 16:05   Societate
4275 1

Foto: alfanews.businesspress.md

Doar 16 judecători s-au ales cu sancțiuni disciplinare anul trecut, pentru încălcările comise, iar unul dintre aceștia a fost concediat. Datele se arată în raportul privind activitatea sistemului judecătoresc pentru anul 2014, prezentat astăzi de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, notează NOI.md.

Astfel, membrii CSM au intentat 52 de proceduri disciplinare în privința judecătorilor. În majoritatea cazurilor, propunerile de aplicare a pedepselor au fost însă respinse. Membrii CSM au invocat în aceste cazuri lipsa unui temei pentru tragerea la răspundere disciplinară. În cele din urmă, 12 judecători au primit avertismente, trei au fost mustrați și doar unul concediat.

Potrivit președintelui CSM, cele mai frecvente nereguli în activitatea judecătorilor se referă la încălcarea Codului de etică, încălcarea termenelor de examinare a dosarelor, precum și a termenelor de redactare a hotărîrilor judecătorești.

Totodată, în anul 2014, procurorul general, Corneliu Gurin, a înaintat șase demersuri în vederea retragerii imunității judecătorilor și pornirii urmării penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?