Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Întrevederea dintre Gaburici şi Şevciuc, soldată cu prelungirea termenului privind circulaţia marfarelor

14 mar. 2015,, 17:43   Politică
7038 9
Foto: jurnal.md
Chişinăul şi Tiraspolul au convenit asupra prelungirii termenului cu privire la transportarea mărfurilor de pe malul drept al Nistrului prin regiunea transnistreană.

Un protocol adiţional în acest sens a fost semnat de către premierul Chiril Gaburici şi aşa numitul lider al administraţiei transnistrene, Evghenii Şevciuk, după întrevederea de astăzi de la Chişinău.

„Am reuşit să facem un pas important. Protocolul a fost prelungit până la finele anului 2016. Este o decizie benefică în plan economic”, a declarat Chiril Gaburici.

De asemenea, cei doi au ajuns la un compromis privind lucrările de demontare a telefericului de pe malul stâng al Nistrului, circulaţia cetăţenilor în perioada sărbătorilor pascale, precum şi accesul fermierilor la pământurile lor din stânga Nistrului.
Mai mult, Chiril Gaburici şi Evghenii Şevciuc au convenit asupra reluării negocierilor în formatul 5+2 şi convocării pe 20 martie a şedinţei grupurilor de lucru privind problema transnistreană.

Ultima dată Evgheni Şevciuk a fost la Chişinău într-o vizită oficială pe 26 septembrie 2012, atunci când a avut o întrevedere cu fostul premier Vladimir Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?