Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Cruciadă contra dragostei chişinăuienilor de a îngrădi ilegal

16 mar. 2015,, 09:45   Societate
4630 2

Столичные власти объявляют войну незаконно установленным заборам вокруг многоэтажек
Foto: publika.md

Autorităţile declară război gardurilor instalate ilegal şi grădinilor improvizate din jurul blocurilor din Capitală.

Locatarii sînt obligați să demonteze construcțiile și să se conformeze deciziei. În caz contrar, acestea vor fi dezasamblate forțat.

Curţile blocurilor din Capitală sînt împînzite de grădini amenajate ilegal şi garduri instalate fără autorizaţie.

Spre exemplu, locatarul unei bloc de pe strada Florilor din sectorul Rîșcani al Capitalei a îngrădit abuziv un teren de aproape 40 de metri pătrați nu doar pentru a planta flor, ci și pentru a-și parca mașina. Alții, și-au făcut ieșiri separate și au instalat garduri și porți.

Un alt sector, aceeași situație. Pe strada Docuceaev autoritățile au demolat, zilele trecute, un gard de sîrmă. Terenul de aproape şapte ari era împărțit între mai mulți locatari.

Deşi l-au amenajat fără nicio autorizaţie, oamenii s-au arătat deranjaţi de acţiunile autorităților:

"Acest teren era îngrădit. Animalele nu intrau. Acuma toți aruncă gunoiul aici. Oamenii au adus pămînt, am sădit copaci. Cum pot să procedeze astfel acum? Este bătaie de joc."

"Este important să nu fie aruncat gunoi. La noi în curte este curat. Este plăcut atunci cînd ieși la balcon și totul e curat, respiri aer curat. Iar vara mereu sînt flori și iarbă."

"Nu sînt împotriva acestor garduri. Atunci cînd este îngrădit, nu sînt parcate mașini. Cine își face gard, trebuie să aibă grijă de teren."

Autoritățile municipale dau asigurări că, pînă la sfîrșitul lunii, din curțile din Capitală vor dispărea toate gardurile.

"O să ne străduim pînă la sărbătorile de Paști să lichidăm tot dezastrul acesta numai să fie timpul normal. Transport este, poliția ne ajută, decizie nu trebuie aici", a comentat Ion Tuluc, șeful unei Întreprinderii Municipale.

Pentru a-i motiva pe oameni, municipalitatea a organizat şi în acest an concursul pentru cea mai curată curte. Cîştigătorii vor fi premiaţi cu pînă la 100 de mii de lei. La concurs, pot participa locatarii blocurilor cu cel puțin 30 de apartamente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?