X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Maia Sandu: Nu spunem că salariile mari vor fi o soluție pentru combaterea corupției, salariile mici sînt o problemă (VIDEO)

17 mar. 2015,, 12:15   Societate
2578 0
Санду: Низкие зарплаты учителей - это проблема
Foto: noi.md
Maia Sandu, alături de colegii săi de la Ministerul Educației, își propune să continue reformele din domeniu și pe parcursul noului mandat. În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației a precizat faptul că pînă la finele acestui an va fi implementată o nouă metodă de salarizare a cadrelor didactice. Pentru aceasta va fi angajat un consultant internațional. Pe baza performanțelor obținute de către profesori, vor fi calculate salariile acestora.

„Nu spunem că salariile mari vor fi neapărat o soluție pentru combaterea corupției, salariile mici sînt o problemă. De aceea ne-am propus să venim cu o nouă lege a salarizării, care să reducă presiunea pe plățile neformale. Această lege are ca obiectiv să crească competitivitatea salariilor în raport cu alte categorii de angajați. Nu este corect să comparăm salariul mediu pe educație cu salariul mediu pe economie și ne dorim să trecem peste această limită. Concomitent, dorim să introducem un element de performanță, astfel încît să-i motivăm pe profesorii care depun efort și care au rezultate”, a specificat Maia Sandu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?