X 
Cutremure stiri: 502

Ucraina și România vor coordona acțiunile în privința Transnistriei

17 mar. 2015,, 16:10   Externe
8761 27

Foto: fedpress.ru

România și Ucraina își vor coordona acțiunile în privința Transnistriei. La o înțelegere în acest sens s-a ajuns în cadrul discuțiilor pe președintele român Klaus Iohannis le-a purtat astăzi cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, în cadrul unei vizite oficiale pe care liderul de la București o întreprinde astăzi la Kiev.

„Am acordat o atenție deosebită evenimentelor din Republica Moldova, în particular celor din regiunea transnistreană și am căzut de acord să coordonăm acțiunile noastre în privința Transnistriei, pentru a contribui la dezghețarea acestui conflict și ajuta Moldova suverană și independentă să-și restabilească integritatea teritorială, precum și să reintegreze Transnistria”, a declarat Poroșenko, citat de Interfax, într-o conferință de presă pe care a susținut-o împreună cu Iohannis.

În altă ordine de idei, președintele României a declarat că Bucureștiul se pronunță pentru menținerea regimului de sancțiuni europene împotriva Rusiei, pînă la aplicarea integrală a acordurilor de la Minsk. Aceste acorduri urmează să expire în luna iulie a acestui an și deocamdată la nivel european nu există un consens pentru prelungirea acestora, menționeazăHotNews.ro.

De menționat că Porosenko a ascultat declarația lui Iohannis fără traducere, iar la finalul conferinței a spus "Mulțumesc, la revedere" în limba romana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав