Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Procuratura Anticorupție nu știe nimic despre plecarea lui Ilan Șor

18 mar. 2015,, 11:23   Societate
7287 5
Procuratura Anticorupție nu știe nimic despre plecarea lui Ilan Șor
Foto: 57.md
Șeful Procuraturii Anticorupție, Eduard Harunjen, nu știe dacă omul de afaceri Ilan Șor a părăsit Republica Moldova. Solicitat de NOI.md, Eduard Harunjen a comunicat că marți, 17 martie, anchetatorii au lucrat pînă seara tîrziu cu bănuitul Ilan Șor. Organele de drept deocamdată nu cunosc cu ce s-a ocupat omul de afaceri după încheierea interogatorului la Centrul Național Anticorupție (CNA). Surse din cadrul Serviciului de presă al CNA au comunicat că Ilan Șor nu are interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Șeful de la Procuratura Anticorupție, Eduard Harunjen, a declarat astăzi pentru NOI.md că nu deține informație că Ilan Șor ar fi părăsit țara. Procurorul a presupus că ar putea fi vorba despre un zvon. „În seara zilei de ieri, cu Ilan Șor pînă tîrziu au lucrat angajații CNA și ai procuraturii. Nu am fost informat că bănuitul ar fi părăsit țara”, a subliniat Eduard Harunjen.

Procurorul a menționat, de asemenea, că investigațiile cu privire la scoaterea ilegală a banilor de la „Banca de Economii” și „Banca Socială” vor continua. „Vom munci pînă nu vom clarifica toate circumstanțele”, a menționat Harunjen, exprimîndu-și regretul că ancheta nu poate fi desfășurată fără o „amplă publicitate socială”. Referindu-se la rezultatele perchezițiilor de marți, Eduard Harunjen a subliniat că nu trebuie să ne așteptăm la rezultate rapide. „Căutăm documente și fiecare document este un mic puzzle dintr-o schemă mare. Ulterior, acestea vor sta la baza expertizelor și verificărilor. Nu este situația în care ai găsit ceva în cadrul perchezițiilor și cazul a fost elucidat. Este vorba de tone de hîrtie și un volum enorm de informație în format digital”, a precizat procurorul.

Șeful Serviciului de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că, în pofida statutului de bănuit, Ilan Șor nu are interdicția de a părăsi teritoriul Moldovei.

Procuratura Anticorupție și CNA au efectuat, marți, 17 martie, o serie din opt percheziții și interogări în dosarul scoaterii banilor de la „Banca de Economii” și „Banca Socială”. Au fost interogați omul de afaceri Ilan Șor, care are statut de bănuit, și cinci conducători ai companiilor comerciale care au obținut credite mari, prin intermediul cărora, după versiunea anchetei, au fost scoși ilegal banii din băncile respective. Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore. În afară de Șor, organele de drept refuză să spună numele bănuiților, invocînd interesul anchetei.

Interogarea lui Ilan Șor s-a încheiat în jurul orei 20.00, după care acesta a plecat de la CNA însoțit de avocați și paza de corp. Businessmanul a refuzat să facă declarații pentru presă. Angajații CNA au comunicat că pe averea celor bănuiți a fost pus sechestru. Noaptea, pe rețelele de socializare a apărut informația că în jurul orei 21.00 Ilan Șor a părăsit teritoriul Moldovei, plecînd spre Turcia cu avionul companiei moldovenești „NobilAir”. În dimineața zilei de astăzi această informație a apărut și în mass-media națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав