Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Premieră în Moldova: Marșul pentru viață

18 mar. 2015,, 13:45   Societate
3174 0

Впервые в Молдове: «Марш за жизнь»
Foto: kp.md

Din 1991 și pînă în prezent au fost înregistrate oficial circa 750 de mii de avorturi, în realitate numărul acestora fiind de 2-3 ori mai mare. În acest context, Moldova se va alătura pentru prima dată campaniei pentru promovarea dreptului copiilor nenăscuți, adopțiilor și valorilor familiei tradiționale, prin „Marșul pentru Viață”.

Astfel, pe 21 martie, între orele 12.00 și 15.00, în capitală se va desfășura acțiunea „Fiecare viață este un dar”, care urmărește conștientizarea existenței, unicității, demnității și valorilor fiecărui om începînd din momentul concepției, valorii familiei tradiționale (mamă și tată), dreptului și responsabilității egale a mamei și tatălui față de copilul născut și nenăscut, necesității implementării unor modele alternative avortului, cum ar fi adopțiile prenatale, reafirmării identității feminine,a maternității ca valori sociale supreme și necesității unei politici naționale de susținere a femeilor casnice.

Traseul pe care va avea loc acțiunea este următorul: IMSP Spitalul Clinic nr. 1 (str. Melestiu 20) – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare – Piața Marii Adunări Naționale. La încheierea marșului, în PMAN, va fi organizată o manifestație artistică cu participarea formației „Catharsis”, a interpreților Georgeta Voinovan, Silvia Grigore, Cristofor Aldea-Teodorovici și va fi semnată o petiție către Guvern în susținerea unei politici pro-viață.

Acțiunea este organizată de grupul de inițiativă „Tinerii pentru viață”, cu susținerea a diverse segmente ale societății civile, organizații neguvernamentale, precum și cu susținerea unor vedete autohtone. Manifestația are loc în cadrul unei campanii internaționale anuale de promovare a culturii vieții, organizate în mai multe orașe din România, Statele Unite ale Americii, Franța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?