Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Un şef de secţie şi un medic din Drochia, cercetaţi de CNA

18 mar. 2015,, 15:00   Societate
3098 0
Un şef de secţie şi un medic din Drochia, cercetaţi de CNA
Foto: livejournal.com
Un şef de secţie şi un medic traumatolog din cadrul Spitalului Raional Drochia sunt cercetaţi penal pentru corupţie de către ofiţerii CNA şi procurori. Aceştia sunt bănuiţi în implicarea unor scheme de extorcare sistematică a banilor. Pentru anumite sume şi prin competenţele lor, eliberau mai multe tipuri de certificate.

În primul caz, potrivit denunţătorului, şeful de Secţie împreună cu o asistentă medicală, falsifica şi elibera mai multe adeverinţe medicale pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi avize narcologice pentru dreptul de a fi admis la cursuri de şoferi.

În cel de-al doilea caz, tot în comun cu asistenta medicală, un medic traumatolog ar fi extorcat mijloace băneşti sub pretextul că ar putea determina membrii Consiliului Teritorial pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă să acorde un grad de invaliditate.

Astfel, în privinţa celor doi, au fost pornite două cauze penale pentru corupere pasivă şi respectiv, trafic de influenţă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, cu amendă în mărime de până la 160 000 lei şi/sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?