X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Candu: Chișinăul va respecta alegerea locuitorilor autonomiei găgăuze

18 mar. 2015,, 16:45   Politică
3788 3

Candu: Chișinăul va respecta alegerea locuitorilor autonomiei găgăuze
Foto: noi.md

Autoritățile de la Chișinău mizează pe organizarea unor alegeri locale corecte, cu respectarea legislației, în Găgăuzia. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu președintele Adunării Populare din regiune, Dmitri Constantinov, și bașcanul Mihail Formuzal, notează NOI.md.

Oficialul a menționat că alegerea locuitorilor autonomiei, făcută în ziua de 22 martie, va fi respectată de Chișinău.

„Ne dorim ca alegerile din Găgăuzia să se desfășoare în condiții normale, cu respectarea legislației. Mai mult decît atît, vom respecta alegerea locuitorilor autonomiei și vom colabora cu viitorul guvernator al Găgăuziei, indiferent de apartenența lui politică”, a menționat Candu.

Andrian Candu și Dmitri Constantinov au pledat pentru relansarea dialogului constructiv dintre Parlament și Adunarea Populară, inclusiv prin crearea unei comisii comune de lucru pentru armonizarea legislației. Dezvoltarea bunelor relații între cele două instituții legislative vor promova spiritul de cooperare dintre Chişinău şi Comrat, spune președintele Parlamentului.

Cei trei demnitari au mai discutat despre situația social-economică și politică din regiune, în contextul campaniei electorale pentru alegerile bașcanului din 22 martie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав