Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Ilan Șor se consideră victimă a unei diversiuni informaționale (VIDEO)

19 mar. 2015,, 14:03   Politică
5422 0
Илан Шор считает себя жертвой информационной диверсии
Foto: noi.md
Businessmanul Ilan Șor a susținut astăzi un briefing pentru mass-media, în cadrul căruia a comunicat că nu a comis nicio încălcare. El a calificat acuzațiile privind sustragerea mijloacelor din Banca de Economii, Banca Socială drept speculații informaționale, iar persoanele ce au răspîndit informația privind dificultățile la cele trei bănci problematice – drept diversioniști informaționali. De asemenea, Ilan Șor are dubii în privința probității șefului socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, relatează NOI.md.

Luînd cuvîntul în fața jurnaliștilor, Ilan Șor a spus că perioada de peste jumătate de an în care a fost președintele Consiliului de administrație al Băncii de Economii a fost dedicată exclusiv reanimării acestei instituții financiare. El s-a arătat convins că a procedat corect și în conformitate cu legislația Moldovei și cerințele activității financiare și economice. Șor mai susține că banca a ajuns în controlul lui fiind împovărată de un pachet major de „credite nerambursabile”, o parte dintre care au fost nevoiți să le recupereze investitorii. La momentul demiterii Consiliului de administrație al BEM cu el în frunte, numărul creditelor neperformante s-a redus cu 27 la sută.

În afară de credite nerambursabile, imputate de Șor conducerii băncii și, în special, ex-ministrului finanțelor Veaceslav Negruța, banca avea și credite normale, o parte dintre care – pe termen lung. „Anume de la aceste credite banca a continuat și continuă să obțină venituri”, a menționat Ilan Șor. În ceea ce privește tranzacțiile de milioane între BEM și BS – businessmanul le-a explicat prin relații interbancare normale și s-a referit la experiența „oricărui expert străin în domeniul finanțelor și economiei”. În opinia lui Șor, în ansamblu, unele persoane, „inclusiv deputați”, se ocupă cu speculații informaționale împotriva lui personal.

Businessmanul s-a referit și la cei care, potrivit lui, au vehiculat intenționat informația privind problemele la bănci în ajunul alegerilor din noiembrie: „obiectivul lor a fost să-i forțeze pe depunători să-și ridice banii de la bănci, nicio bancă nu ar suporta așa ceva, în întreaga lume astfel de acțiuni poartă denumirea de diversiune informațională”, a specificat Șor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав