Cutremure stiri: 506

Tusk: Presiunea prin sancțiuni asupra Rusiei trebuie menținută pînă la aplicarea deplină a acordului de la Minsk

19 mar. 2015,, 15:45   Externe
2749 4

Foto: agerpres.ro

Uniunea Europeană trebuie să-și mențină prin sancțiuni presiunea asupra Rusiei pînă cînd acordul de încetare a focului în Ucraina va fi deplin implementat, a susținut joi președintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează Reuters.

''Una dintre cele mai bune modalități de a sprijini Ucraina va fi menținerea presiunii sancțiunilor asupra Rusiei pînă cînd vom asista la implementarea deplină a acordului de la Minsk. Acest lucru trebuie să ducă în final la recîștigarea de către Ucraina a controlului asupra granițelor sale, așa cum prevede planul mediat de președintele Hollande și cancelarul Merkel'', a spus Tusk, într-o conferință de presă desfășurată cu cîteva ore înaintea începerii Consiliului European de primăvară.

În afara altor subiecte de actualitate pentru UE, în cele două zile ale summitului european liderii statelor membre vor analiza și situația din Ucraina. Țările UE sînt împărțite cu privire la necesitatea de a extinde sau nu sancțiunile economice împotriva Rusiei și care expiră în luna iulie.

Rusia este acuzată de Occident că îi susține cu arme și trupe pe separatiștii proruși din estul Ucrainei, acuzații pe care Moscova le respinge ferm.

Recent, Donald Tusk, fost premier al Poloniei, a anunțat că nu va participa la ceremoniile care vor marca 70 de ani de la sfîrșitul celui de Al Doilea Război Mondial prevăzute să aibă loc la Moscova în luna mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав