Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

Gaburici a reprezentat PLDM-ul la reuniunea Partidului Popular European din Bruxelles

20 mar. 2015,, 12:45   Politică
2714 0
Габурич представил ЛДПМ на съезде ЕНП в Брюсселе
Foto: kp.md
Prim-ministrul Chiril Gaburici, a participat ieri la summitul Partidului Popular European (PPE) din Bruxelles în calitate de reprezentant al Partidului Liberal Democrat din Moldova, deşi nu este membru de partid, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al PLDM.

Premierul a ţinut o cuvîntare în cadrul summitului, relatînd participanţilor "despre situaţia politică din Republica Moldova şi priorităţile Guvernului pentru perioada imediat următoare: implementarea Acordului de asociere şi celui de liber schimb cu UE, lupta cu corupţia, reformarea justiţiei, continuarea reformelor proeuropene, începute în 2009, asigurarea unui trai prosper cetăţenilor moldoveni".

Potrivit lui Gaburici, PPE este "unul dintre cei mai importanţi parteneri ai PLDM şi ai Republicii Moldova".

"Graţie acestei susţineri, ţara a înaintat semnificativ în atingerea obiectivului său de integrare europeană. Sper că împreună vom reuşi să depăşim toate problemele, să realizăm reformele necesare, care să asigure un trai mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova. Noi nu vedem decît un singur viitor pentru ţara noastră, unul european", a subliniat premierul.

La summitul prezidat de preşedintele PPE, Joseph Daul, au fost discutate subiecte de actualitate privind securitatea internaţională şi regională, ultimele evenimente din Ucraina şi Grecia, politicile şi programele PPE, pregătirea reuniunii Parteneriatului Estic de la Riga. La summit au fost prezenţi cei mai importanţi lideri politici europeni, reprezentanţi ai partidelor din marea familie a PPE: cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi Jean-Claude Juncker, Nicolas Sarkozy, Klaus Iohannis, Mihail Saakaşvili.

În cadrul întrevederii cu ei Gaburici a discutat situaţia din Moldova, inclusiv din Găgăuzia, problematica transnistreană.

Premierul a planificat vizita la Bruxelles pentru luni şi marţi pentru a participa la Consiliul de Asociere RM-UE. Însă vizita s-a prelungit pentru o săptămînă, iar Gaburici a efectuat şi o vizită la Luxembourg. Premierul revine la Chişinău vineri după masă şi deja și-a anunţat intenţia de a susţine după aterizare un briefing pe Aeroportul Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?