Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

PCRM, gata să înainteze moţiuni de cenzură împotriva a cinci miniştri

21 mar. 2015,, 12:15   Politică
6565 6

Foto: noi.md

Vladimir Voronin susţine că PCRM a identificat deja cinci miniştri din cabinetul lui Chiril Gaburici, împotriva cărora ar putea fi înaintate moţiuni de cenzură. Declaraţia a fost făcută de politician în cadrul unei emisiuni televizate la RTR Moldova, notează NOI.md.

„Noi am votat guvernul, dar nu ne-am asumat responsabilitatea pentru acesta. Vom urmări activitatea lor şi vom interveni. Deja am identificat cinci miniştri din actualul guvern, împotriva cărora sîntem gata să înaintăm moţiuni de cenzură”, a spus Voronin, fără a preciza despre cine anume e vorba.

Politicianul a mai declarat că PCRM îşi doreşte prealuarea conducerii Comisiei Electorale Centrale, pentru a demasca fraudele admise la scrutinul parlamentar din toamna anului trecut. „Alegerile de anul trecut au fost cele mai corupte din istoria ţării. Din acest considerent, conducerea CEC-ului trebuie să-i revină opoziţiei, anume PCRM-ului, pentru a face lumină în acest caz, dar nu PL-ului sau PSRM-ului”, a declarat Voronin.

Politicianul a recunoscut că PCRM a urmărit mai multe obiective atunci cînd a acceptat să susţină Guvernul Gaburici. Unul dintre acestea a fost înlăturarea de la putere a liderul PL, Mihai Ghimpu, spune Voronin.

„Noi am votat pentru acest guvern cu mari rezerve, pentru a evita alegerile anticipate, care ar fi însemnat o catastrofă pentru ţară, şi pentru stabilizarea situaţiei politice. În acelaşi timp am atins cîteva obiective: în primul rînd am reuşit să-l înlaturăm de la putere pe Mihai Ghimpu, o sarcină principială pentru noi. În al doilea rînd, am promovat în fruntea statului o persoană apolitică, care vine din mediul de afaceri, cu experienţă managerială, iar în al treilea, am reuşit să obligăm Coaliţia să susţină pachetul de măsuri sociale propus de noi”, a punctat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?