X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 253
Transnistria stiri: 1460

Acord între China, Japonia și Coreea de Sud

21 mar. 2015,, 23:00   Externe
5823 0

Китай, Япония и Южная Корея собираются преодолеть разногласия
Foto: russian.cri.cn

Miniștrii de externe din China, Japonia și Coreea de Sud s-au angajat sâmbătă, în cadrul întâlnirii lor avute la Seul, prima în ultimii trei ani, să facă demersurile necesare în vederea organizării, cât mai repede posibil, a unui summit între țările lor. Reuniunea între șefii diplomațiilor din cele trei puteri asiatice a avut ca scop atenuarea rivalităților teritoriale și a disputelor diplomatice legate de ocupația japoneză înainte și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-o declarație comună, citată de AFP, cei trei miniștri se declară de acord cu desfășurarea unei reuniuni între liderii de la Tokyo, Beijing și Seul 'cât mai repede posibil'. În același timp, ei își exprimă 'ferma opoziție' față de evoluțiile armelor nucleare în peninsula coreeană, o referire clară la ambițiile Phenianului.

Întâlnirea ministerială de la Seul este prima care are loc din aprilie 2012. Ultimul summit trilateral s-a ținut o lună mai târziu, dar, de la acea dată, China, ca și Japonia și Coreea de Sud au noi lideri. Președinta sud-coreeană Park Geun-hye a avut deja două întâlniri cu președintele chinez Xi Jinping, dar l-a evitat pe premierul japonez Shinzo Abe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав