Cutremure stiri: 502

Rusia denunță "o cacialma" în afirmațiile Ucrainei că și-a retras armamentul greu de pe linia frontului

22 mar. 2015,, 03:00   Externe
10688 9

Лавров: на войну Порошенко никто не благословит
Foto: ruvr.ru

Ministerul rus de Externe a denunțat sâmbătă "o cacialma" în afirmațiile Ucrainei că și-ar fi retras armamentul greu de pe linia de front din estul separatist, în conformitate cu acordurile de pace de la Minsk, relatează AFP. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat la începutul săptămânii că Kievul a retras "majoritatea sistemelor sale lansatoare de rachete multiple și a artileriei grele" și că rebelii au retras la rândul lor "o parte considerabilă".

Într-un comunicat, ministerul rus face referire la imagini filmate de media care arată că batalionul de voluntari ucraineni Azov folosește piese de artilerie grea cu o rază de acțiune de 22 km într-o zonă care ar trebui să fie sub supravegherea OSCE.

"Este vorba despre o nouă încălcare grosolană a acordurilor de la Minsk care prevăd retragerea armelor grele de pe linia frontului", conform diplomației ruse.

"Declarațiile autorităților ucrainene potrivit cărora toate armele grele au fost retrase sunt, prin urmare, o cacialma", se menționează în comunicatul MAE rus.Zona care apare în imaginile menționate se află în apropiere de Șirokin, o localitate situată la 10 km de portul strategic Mariupol, controlat de Kiev, care constituie una dintre principalele zone de tensiune rămase după semnarea acordurilor de la Minsk, în februarie. Armata ucraineană i-a acuzat pe rebelii proruși că au tras vineri seară cu mortiere de 120 mm asupra localității Șirokin, notează AFP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав