Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Vlah: Voi fi bașcan pentru toți locuitorii Găgăuziei

23 mar. 2015,, 15:30   Politică
4245 2

Vlah: Voi fi bașcan pentru toți locuitorii Găgăuziei
Foto: tribuna.md

Cîștigătorul alegerilor din Autonomia Găgăuză, Irina Vlah, se arată convinsă că alegerea făcută de locuitorii regiunii va aduce stabilitate și prosperitate economică. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul primei conferințe de presă organizate de Vlah după anunțarea rezultatelor preliminare, notează NOI.md.

„Mă bucur că locuitorii Găgăuziei au votat pentru pace, stabilitate, deschiderea noilor întreprinderi și locuri de muncă, educație de calitate. Le mulțumesc alegătorilor meu și vreau să mă adresez și alegătorilor contracandidaților mei. Vreau să-i asigur că eu voi fi bașcan pentru toți locuitorii Găgăuziei, voi lucra în beneficiul și interesul Autonomiei”, a menționat Vlah.

Noul bașcan a mai precizat că va opta pentru consolidarea statutului Autonomiei și, în același timp, pentru o bună cooperare cu Chișinăul. Potrivit Irinei Vlah, asigurarea stabilității în regiune este în interesul tuturor.

„Îmi doresc să construiesc o relație bună cu Chișinăul. Sînt convinsă că vom reuși să găsim limbaj comun. În Guvern voi promova interesele locuitorilor Găgăuziei. Este important ca statutul autonomiei să fie consolidat, să păstrăm și să promovăm limba găgăuză, dar și tradițiile noastre. Sînt sigură că puterea de la Chișinău este cointeresată în stabilitatea regiunii noastre”, a declarat Vlah.

Precizăm că, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor pentru funcția de bașcan, Irina Vlah a obținut 51,1 la sută din voturile alegătorilor. Pe locul doi se află Nicolai Dudoglo, care a acumulat 19,05 la sută din sufragii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?