X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Doi candidaţi la funcţia de başcan cer renumărarea voturilor

24 mar. 2015,, 09:45   Politică
4260 9

Foto: agerpres.ro

Voturile exprimate la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei ar putea fi renumărate la cererea candidaților Nicolai Dudoglo şi Serghei Cernev. Potrivit datelor preliminare ale Comisiei Electorale de la Comrat, candidatul independent Irina Vlah a cîştigat alegerile din primul tur de scrutin.

Nicolai Dudoglo şi Serghei Cernev o acuză pe Irina Vlah de mai multe nereguli electorale, inclusiv de cumpărarea voturilor. Totodată, ei învinuiesc presa rusă de manipulare. Cei doi candidați spun că, în ziua alegerilor, înainte de închiderea secţiilor de votare, mass-media de la Moscova o anunța pe Irina Vlah cîștigătoare din primul tur al alegerilor.

"Sîmbătă seara s-au împărțit cartofi în satele din Găgăuzia. Duminică, alegătorii au fost mituiți chiar de la începutul alegerilor. Bănuim că și reprezentanții secțiilor de votare au fost cumpăraţi", a spus candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Nicolai Dudoglo.

"La Vulcănești, electoratul a fost cumpărat de echipa Irinei Vlah. Dacă la Vulcănești s-au dat aproximativ cîte 300 de lei, atunci în satul Etulia - cîte 500 de lei", a declarat candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Serghei Cernev.

Irina Vlah neagă toate acuzaţiile. Ea şi-a revendicat victoria din primul tur de scrutin.

"Sînt încrezătoare în forțele proprii. Am foarte multă energie pozitivă și dorință de a lucra. Mă voi adresa oponenților mei politici și îi voi invita să coopereze. Echipa noastră e predispusă la o colaborare constructivă cu puterea legislativă și executivă", a spus candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah.

Comisia Electorală de la Comrat a anunţat că rezultatele finale ale scrutinului vor fi prezentate la sfîrșitul săptămînii.

"Potrivit legislației, avem la dispoziție cinci zile pentru a prezenta datele finale ale alegerilor. Curtea de Apel urmează să examineze datele în decursul a zece zile", a declarat VALENTIN CARA, președintele Comisiei Electorale din Găgăuzia, Valentin Cara.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor pentru funcţia de başcan, Irina Vlah a obţinut puțin peste 51 la sută din voturi. Nicolai Dudoglo a acumulat 19,05 la sută din sufragii, iar Serghei Cernev - 0,19 la sută. Guvernatorul Autonomiei Găgăuze este ales pe un termen de patru ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?