X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Munteanu: Coaliția încearcă să ascundă urmele furtului de la cele trei bănci

24 mar. 2015,, 13:37   Politică
5860 12

Munteanu: Coaliția încearcă să ascundă urmele furtului de la cele trei bănci
Foto: mbc.md

Deputații Partidului Liberal au făcut opinie separată în cazul situațiilor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. În timp ce conducerea Comisiei parlamentare de anchetă a formulat concluziile sale într-un raport secret, care urmează a fi examinat astăzi în Parlament, reprezentantul PL în Comisie, Iurie Chirinciuc, a întocmit un raport separat la acest subiect. Mai mult, liberalii au înaintat legislativului un proiect de hotărîre în care cer tragerea la răspundere penală a adevăraților făptași, informează NOI.md.

„Coaliția PCRM-PLDM-PD încearcă să ascundă urmele furtului de la cele trei bănci. Au făcut un raport și o hotărîre de Parlament mai mult decît derizorii”, a menționat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Astfel, liberalii cer desecretizarea în termen de 10 zile a hotărîrilor de guvern referitoare la acest caz, care, în opinia lor, au fost secretizate ilegal. Autorii demersului mai solicită contractarea de către guvern, în termen de 45 de zile, a unui audit-investigație pentru elucidarea condițiilor în care a avut loc furtul de la cele trei bănci. Totodată, liberalii propun ca materialele auditului să fie transmise unei misiuni UE pentru justiție, formate din procurori și judecători, în vederea judecării acestei cauze.

„Guvernul va solicita asistență internațională pentru descoperirea și recuperarea banilor proveniți din operațiuni frauduloase, realizate în cadrul sistemului financiar-bancar și transferați ilegal în străinătate”, se mai arată în proiectul de hotărîre înaintată de fracțiunea parlamentară a PL.

Precizăm că raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea situației de la cele trei bănci problematice va fi dezbătut astăzi în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав