Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Dodon: Șor a fost doar un instrument în mîinile celor de la guvernare

24 mar. 2015,, 15:30   Economie
5113 12

Dodon: Șor a fost doar un instrument în mîinile celor de la guvernare
Foto : actualitati.md

Unica soluție pentru depășirea problemelor de pe piața financiar-bancară este naționalizarea celor trei bănci problematice – Banca Socială, Banca de Economii și Unibank. Poziția aparține fracțiunii PSRM, care a elaborat un raport separat pe marginea situației de la cele trei instituții bancare, notează NOI.md.

Astfel, socialiștii au cerut demisia conducerii Băncii Naționale și intentarea unor dosare penale pe numele persoanelor respective. Potrivit socialiștilor, la răspundere trebuie trase și persoanele cu funcții de conducere din cadrul Procuraturii Generale și Centrului Anticorupție, care nu au întreprins măsuri pentru a preveni furtul de la cele trei bănci. Totodată, deputații PSRM au propus ca activele membrilor Consiliilor de administrație ale BEM, Banca Socială și Unibank să fie confiscate.

În ceea ce privește modul în care poate fi remediată situația, propunerea PSRM este ca cele trei bănci să treacă în proprietatea statului.

„Unica soluție pentru a stopa situația este naționalizarea celor trei bănci. Trebuie să convertim în acțiuni aceste 10 miliarde care au fost acordate de Banca Națională acestor trei bănci, astfel pachetul statului devine practic majoritar și statul să înceapă să facă acolo ordine”, a spus Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a mai menționat că Ilan Șor a fost doar un instrument în mîinile guvernării. „Fără implicarea lui Filat și Plahotniuc, această escrocherie avea să fie imposibilă”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав