Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Un nou partid politic prorus își face intrarea în politica poloneză

25 mar. 2015,, 02:00   Externe
6623 1

Un nou partid politic prorus își face intrarea în politica poloneză
Foto: ruvr.ru

Un nou partid politic prorus, Zmiana (Schimbare), a apărut în politică poloneză. Liderul acestuia, Mateusz Piskorski, neagă existența unei agresiuni ruse împotriva Ucrainei.

Partidul speră să obţină 12% din voturi la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului, informează EUObserver, citat de Mediafax. "Sprijinul Rusiei pentru separatiştii ucraineni este o reacţie naturală la o situaţie în care compatrioţii lor sunt ameninţaţi de naţionalişti ucraineni", a spus Piskorski.

"Potrivit estimărilor noastre, Zmiana poate strânge chiar 12 la sută din voturi la următoarele alegeri", a mai precizat acesta. Apariția partidului ar fi un semn, potrivit unora, că propaganda lui Vladimir Putin își croiește drum către peisajul politic şi media polonez.

Recenta apariţie a postului de radio şi site-ului de ştiri Sputnik, care admit că răspândesc "punctul de vedere al Rusiei" şi site-uri de Internet precum Vilnus şi Republica Poporului din Liov, care le cere polonezilor să ia înapoi teritoriile "lor" din Lituania şi Ucraina, sunt exemple în sprijinul acestei teorii. "Trebuie să fim vigilenţi în legătură cu cine finanţează astfel de partide şi acţiuni şi în beneficiul cui lucrează ele", a declarat, în februarie, ministrul de Externe Gregorz Schetyna.

Consiliul Naţional de Securitate a analizat partidul, dar nu a găsit nicio legătură directă cu entităţi ruseşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?