X 
Cutremure stiri: 506

Investitorii germani au relatat despre dificultățile activității în ZEL „Bălți”

26 mar. 2015,, 10:30   Economie
4998 3
Немецкие инвесторы рассказали о трудностях работы в СЭЗ «Бельцы»
Foto: forum.dnestra.com
Compania germană „Dräxlmaier Group”, care activează în Zona Economică Liberă „Bălți”, s-a plîns autorităților moldovene de unele dificultăţi cu care se confruntă la moment, legate de evacuarea „deşeurilor electrice” (becuri, acumulatoare, echipament IT) şi casarea mijloacelor fixe neutilizate în procesul tehnologic, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, aceste probleme au fost discutate de vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, în cadrul întrevederii de la Bălți cu conducerea companiilor „Dräxlmaier Group” și ÎCS „GG Cables&Wires EE”. Stephane Bride a dat asigurări investitorilor că va convoca o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serviciului Vamal, cu participarea rezidentului vizat în vederea identificării soluţiilor optime.

ZEL „Bălți” a fost creată pe 23 martie 2010 și are înregistrați 37 de rezidenți. Volumul total al investițiilor în ZEL „Bălți” depășește 45 de milioane de dolari SUA. În această zonă economic liberă au fost create 3168 locuri de muncă, salariul mediu fiind de circa 6,2 mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав