X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Iohannis: UE aşteaptă de la Moldova rezultate concrete pentru acordarea sprijinului

27 mar. 2015,, 13:00   Politică
2597 3
Йоханнис: ЕС ждет от Молдовы результатов в реформах
Foto: tv7.md
Partenerii europeni aşteaptă de la Guvernul de la Chişinău unele progrese în chestiuni concrete, a declarat joi preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, Iohannis a îndemnat statele europene să propună programe concrete pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

„Summitul de la Riga reprezintă un moment important pentru parcursul european al Republicii Moldova. România a transmis mesaje statelor europene că este necesar ca UE să propună ceva mai concret şi mai nuanţat pentru Republica Moldova. Dar partenerii europeni aşteaptă de la Guvernul de la Chişinău unele progrese în chestiuni concrete”, a spus Iohannis.

Părţile au discutat agenda europeană a Moldovei, consolidarea relaţiilor bilaterale şi securitatea regională.

Candu a mulţumit preşedintelui român pentru susținerea constantă în procesul de dezvoltare a ţării. Iohannis a sprijinit apelul spicherului moldovean de a atrage capital românesc în toate sectoarele strategice din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав