Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

O întreprindere privată a prejudiciat statul cu 3,2 milioane de lei

27 mar. 2015,, 13:30   Economie
3087 0
За неуплату налогов на 3,2 млн леев – штраф и ликвидация фирмы
Foto: procuratura.md
Într-un an o întreprindere privată a prejudiciat statul, prin evaziune fiscală, cu 3,2 milioane de lei.

Procurorul pentru infracţiuni economice din cadrul Procuraturii Generale Alexandru Nichita a relatat pentru "Infotag" că întreprinderea a încheiat mai multe contracte fictive de livrare a mărfurilor şi acordare a serviciilor (cantităţi mari de materiale de construcţie) cu agenţi economici bine cunoscuţi pe piaţa internă.

"În baza contractelor se prestau servicii reale şi se livrau produse de milioane de lei. Agenţii cinstiţi achitau impozite proporţional volumelor de lucru indicate în documente, iar întreprinderea fantomă – nu. Se foloseau diferite scheme de evaziune fiscală: lipsa evidenţei mărfurilor, "suflete moarte" în personalul companiei, rectificări în documente şi altele", a explicat el.

Fondatorul companiei şi-a recunoscut vina şi urmează să achite 80 de mii de lei cu titlu de amendă cu lichidarea obligatorie a companiei.

În anul trecut procurorii au deschis 443 de dosare penale pentru evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Dintre acestea, în instanţa de judecată au fost transmise 45 (în 2013 – 20). Prejudiciul total în anul trecut din evaziune fiscală a constituit peste 22 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?