Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Gheorghe Papuc poate fi căutat doar pe teritoriul Republicii Moldova

31 mar. 2015,, 16:45   Societate
3316 0

Георгия Папук можно искать только на территории Республики Молдова
Foto: ipn.md

Organizaţia Internaţională de Cooperare a Forţelor de Poliţie (Interpol) a respins interpelarea Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău de a-l da în urmărire internaţională pe fostul ministru al afacerilor interne din perioada guvernării comuniste, Gheorghe Papuc, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul 7 aprilie şi este de negăsit după pronunţarea sentinţei. Interpol şi-a motivat refuzul prin faptul că este caz cu tentă politică. Anunţul a fost făcut de ministrul afacerilor interne, Oleg Balan, citat de IPN.

Potrivit oficialului, în acestă situaţie organele de drept pot să-l caute pe Gheorghe Papuc doar pe teritoriul Republicii Moldova. Oleg Balan a mai spus că nu este în competenţa poliţiei să-i reţină pe cei care sunt în sala de judecată atât timp cât nu există o hotărâre de condamnare definitivă. Declaraţia a fost făcută în contextul în care un alt condamnat în dosarul 7 aprilie, fostul poliţist Ion Perju, învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, a plecat din sala de judecată cu puţin timp până la pronunţarea sentinţei de condamnare la 10 de închisoare cu executare.

„Poliţia nu poate reţine persoana în sală deoarece reţinerea ar presupune un abuz. Persoana poate fi reţinută după ce este dată în urmărire şi există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă Ministerul Afacerilor Interne şi poliţia să reţină persoana dată. Atât timp cât Ion Perju nu era prezent în sala de judecată la pronunţarea definitivă a hotătârii judecătoreşti, nu avea cum să fie reţinut”, a declarat ministrul, precizând că Ion Perju va fi dat în urmărire naţională după ce la adresa MAI va parveni copia sentinţei instanţei de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?