Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Grănicerii ucraineni acuză structurile de securitate transnistrene de provocare

1 apr. 2015,, 16:15   Societate
3171 1
Украинские пограничники обвинили приднестровских чекистов в провокации
Foto: politikus.ru
Serviciul de Grăniceri al Ucrainei a infirmat informația difuzată de KGB-ul nerecunoscutei RMN potrivit căreia marți, 31 martie, un militar ucrainean a tras focuri de armă în direcția a doi locuitori ai Transnistriei care traversau hotarul în afara punctului de trecere, unul dintre ei fiind grav rănit, informează NOI.md.

Potrivit versiunii grănicerilor ucraineni, focul în direcția celor două persoane care traversau ilegal hotarul a fost deschis de reprezentanții structurilor de securitate din Transnistria. Partea ucraineană califică informația difuzată de KGB-ul transnistrean ca o provocare, care poate destabiliza situația din regiune, se menționează într-un comunicat emis de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei .

Administrația Serviciului de Grăniceri al Ucrainei a anunțat miercuri, 1 aprilie, rezultatele verificării informației difuzate ieri de KGB-ul transnistrean, stabilind că versiunea părții transnistrene nu corespunde realității. „Au fost verificate armele și munițiile din dotarea grănicerilor din regiune. În cadrul verificărilor s-a stabilit că arma de foc împotriva cetățenilor Moldovei în raionul localității Novaia Andriașevka, care se află la circa un kilometru de linia hotarului de stat, cel mai probabil a fost aplicată de unitatea specială de grăniceri a așa-zisei RMN.

Potrivit informațiilor, un cetățean al Moldovei a fost grav rănit. Acuzațiile la adresa Serviciului de Grăniceri al Ucrainei privind aplicarea armei de foc sînt provocatoare și sînt menite să tăinuiască faptul că arma a fost aplicată împotriva propriilor concetățeni de către grănicerii așa-zisei RMN. Totodată, aceste acțiuni pot provoca o stare de conflict și destabiliza situația din regiune”, se arată în comunicatul emis de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei. În comunicat se mai precizează că paza la hotarul moldo-ucrainean se efectuează în regim intens.

Amintim că în seara zilei de 31 martie, pe site-ul KGB-ului transnistrean a fost publicată informația că în jurul orei 15.20, lîngă satul Novaia Andriașevca, „un militar ucrainean care face parte dintr-o structură neidentificată” a deschis focul în direcția a doi locuitori din Slobozia care traversau hotarul în afara punctului de trecere. În urma incidentului cetățeanul P. Ciutileu a fost grav rănit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?