X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Parlamentul va sesiza PG şi BNM în cazul tranzacţiilor dubioase de la BNAA

2 apr. 2015,, 16:40   Economie
4538 1
Парламент обратится в ГП и НБМ в связи с сомнительными сделками BNAA
Foto: jurnal.md
Parlamentul va sesiza Procuratura Generală şi Banca Naţională în cazul delapidărilor de milioane de pe conturile Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule.

O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia economie, buget şi finanţe, care i-a audiat în acest caz pe şeful Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare şi pe cel al Centrului Naţional Anticorupţie.

Deputaţii cer procurorilor să recupereze prejudiciul de 25 de milioane cauzat BNAA-ului în urma unor tranzacţii dubioase şi să obţină prin instanţă deblocarea mijloacelor financiare ale biroului deţinute sub formă de depozite în două bănci comerciale.

Potrivit clauzelor contractuale, dacă biroul va solicita suma înainte de 2018, va plăti o penalitate de 15% din valoarea depozitului.

Aceşti bani sunt suficienţi pentru ca ţara noastră să poată garanta la Bruxelles, acolo unde se află Consiliul Birourilor Carte Verde, posibilitatea de plată a daunelor. Acest fapt ar elimina riscurile ca Moldova să fie exclusă din sistemul internaţional de Carte Verde, spune vicepreşedintele CNPF.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?