X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Lukaşenko: Belarus nu va fi niciodată o gubernie a Rusiei

3 apr. 2015,, 10:45   Externe
4266 1

Foto: interia.pl

Președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, este convins că ţara sa este capabilă să-și apere independența în fața oricărei agresiuni străine, de oriunde acestea ar veni, declară liderul de la Minsk într-un interviu acordat agenției Bloomberg, citată de Unuian.

„Cine vine cu sabia, de sabie va pieri. Vom lupta împotriva europenilor, americanilor, rușilor, oricui care are ca obiectiv să cucerească această bucată de pămînt pe care trăiesc belaruși”, – a spus Lukasenko.

Lukașenko a adăugat că în Rusia există o mulțime de oameni „care gîndesc imperial și nu văd în Belarus nimic altceva decît marginea de nord-vest (a Rusiei - n.r.)”.

„Noi avem un răspuns. Nu vom accepta să fim marginea de nord-vest (a Rusiei - n.r.)”, – a spus el.

Pe de altă parte, președintele Lukasenko și-a exprimat încrederea că Belarus nu va intra în conflict cu Rusia. El consideră că războiul din Ucraina a arătat Rusiei că, în lumea de astăzi, nu poți așa, pur și simplu, să ataci alte țări.

„Acest conflict a fost util pentru Rusia, dacă pot spune așa, pentru că Rusia s-a convins că să iei cu forța, să lupți cu țări vecine este periculos. Mai mult, este imposibil”, a spus el.

În același timp, Lukașenko și-a exprimat convingerea că Putin nu urmărește să restabilească imperiul, însă dacă cineva va atenta la Belarus, atunci țara sa se va apăra.

Lukașenko a mai vorbit despre el însuși, declarînd că nu mai este „ultimul dictator din Europa”.

„Exista dictatori mai răi ca mine, nu-i așa? Eu sînt acum un rău mai mic”, a adăugat șeful statului belarus, care intenționează să candideze pentru un nou mandat de președinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?