X 
Cutremure stiri: 505

Programul nuclear iranian: 'Prea devreme pentru a sărbători', potrivit lui Steinmeier

3 apr. 2015,, 20:00   Externe
4647 0

Штайнмайер: Иран должен выполнить взятые на себя обязательства
Foto: peoples.ru

Miniștrii de externe ai Germaniei și Franței au salutat cu prudență semnarea unui acord-cadru privind programul nuclear iranian, Frank-Walter Steinmeier subliniind că 'nu există nicio garanție' pentru un succes final, informează agenția de presă AFP.

'Este bine, însă în același timp este prea devreme pentru a sărbători. Ceea ce am făcut ieri, a fost să punem niște pietre unghiulare', a spus Steinmeier, la finalul întrevederii sale cu omologii francez și polonez la Wroclaw, în Polonia, în cadrul grupului de țări din 'Triunghiul de la Weimar'.

'Fiecare negociator (...) știe că nu există nicio garanție privind succesul în negocieri', a declarat șeful diplomației germane, făcînd apel la continuarea eforturilor în vederea transformării acordului-cadru, încheiat joi între Iran și marile puteri, într-un acord definitiv.

Omologul său francez, Laurent Fabius, a adoptat același ton. Citînd — în engleză — asigurările ghidului suprem și ale președintelui iranieni, potrivit cărora 'Iranul nu va încerca și nici nu va deține arme nucleare', Fabius a menționat că 'trebuie încă mers pînă la capăt'. 'Rămîn aspecte foarte complexe asupra cărora mai trebuie lucrat', a spus ministrul francez de externe, salutînd 'reușitele indiscutabile' ce trebuie privite 'cu obiectivitate și speranță'.

Șeful diplomației franceze a adăugat că 'rămîn încă lucruri de făcut pentru a merge pînă la capăt, scopul final fiind un acord general care să fie ratificat de Consiliul de Securitate al ONU'. 'Colaboratorii noștri se vor reașeza la masa de lucru începînd de săptămîna viitoare', a mai spus Fabius.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав