Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Kenya: Cinci suspecți au fost arestați în legătură cu atacul asupra campusului universitar de la Garissa

4 apr. 2015,, 19:00   Externe
5318 0

Foto: agerpres.ro

Cinci suspecți au fost arestați în legătură cu atacul islamiștilor somalezi al-Shebab asupra unui campus universitar din Kenya și soldat cu moartea a aproape 150 de persoane, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne kenyan, potrivit DPA.

Unul dintre atacatorii înarmați a fost reținut în timp ce încerca să fugă de la locul masacrului, a confirmat ministerul. Alți patru au fost arestați ulterior, a precizat pentru DPA purtătorul de cuvânt, Mwenda Njoka. Trei dintre cei patru au fost reținuți în timp ce încercau să ajungă în Somalia, a mai spus purtătorul de cuvânt, fără a oferi alte detalii.

"Nu vreau să intru în detalii despre cum i-am prins sau despre legăturile lor, deoarece există o amenințare continuă", a adăugat sursa citată.

"O operațiune de o asemenea amploare (atacul asupra campusului universitar — n.r.) implică nu doar două, trei sau cinci persoane — este mult mai complexă", a explicat purtătorul de cuvânt.

Ministerul de Interne a precizat că, cel mai probabil, atacatorii aveau legături cu Mohamed Kuno Gamadheere, cunoscut și ca Mohamed Dulyadayn, presupusul 'creier' al atacului, pentru a cărui prindere forțele de securitate oferă o recompensă de peste 200.0000 de dolari.

Islamiști somalezi înarmați au atacat joi un campus universitar la Garissa, un oraș din nord-estul Kenyei situat la circa 200 km de frontiera cu Somalia, omorând aproape 150 de persoane.

Grupul al-Shabab a spus că atacul a fost o răzbunare pentru prezența Kenyei în Somalia și pentru abuzurile la care ar fi supuși musulmanii în Kenya.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?