X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Șevciuk: Transnistria nu va putea achita gazele în viitorii 10-20 de ani

6 apr. 2015,, 12:00   Economie
4355 3
 Шевчук: Приднестровья не сможет заплатить за газ в ближайшие 10-20 лет
Foto: vuscom.it
Transnistria trebuie să achite gazele consumate, însă problema plăților nu va putea fi soluționată în viitorii 10-20 ani, a comunicat luni, 6 aprilie, publicația rusească „Kommersant”. Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a oferit un interviu în cadrul căruia a trecut în revistă realitățile și eventualele căi de dezvoltare a situației în Moldova și Transnistria, relatează NOI.md.

„Juridic, astăzi noi sîntem obligați să achităm aceste datorii. Nu numai juridic, ci și efectiv noi sîntem obligați, fiindcă noi, de fapt, înfăptuim consumul. În ciuda cazuisticii juridice, trebuie să înțelegem că cel care consumă, acela și trebuie să achite”, a spus Evgheni Șevciuk în cadrul interviului, solicitat să răspundă la întrebarea privind datoria RMN la gazele naturale consumate.

Însă, făcînd referire la faptul că suma datoriei Transnistriei recunoscute de experți „cu regret, este una considerabilă”, liderul transnistrean concluzionează că „în viitorul apropiat, timp de 10-20 de ani, problema achitării datoriei nu va fi soluționată”.

Totodată, președintele republicii autoproclamate lasă la discreția Chișinăului și Moscovei să decidă cui anume Transnistria urmează să achite datoria la gaze.

Evgheni Șevciuk corelează decizia privind achitarea datoriilor la gaze cu soluționarea problemei privind independența economică a Transnistriei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав