Cutremure stiri: 506

Băsescu: E totul pierdut acum pentru noi în Republica Moldova

7 apr. 2015,, 10:50   Politică
17012 21

Foto: noi.md

„Privind la situaţia din regiune, ce s-a întîmplat în Ucraina, se ştie că s-a creat un zid între Republica Moldova şi Ucraina, pe de o parte şi Uniunea Europeană pe de altă parte. Semnalul Moscovei a fost foarte clar, orice drum al Ucrainei către UE înseamnă intervenţie militară. Nu îi vor lăsa, au nevoie strategic de acest tampon între Federaţia Rusă şi NATO”.

Este declaraţia ex-preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni la B1 TV, potrivit Mediafax. Fostul lider de la Cotroceni afirmă că Republica Moldova e de mult pusă sub controlul Rusiei, prin conflictul transnistrean.

Întrebat dacă e totul pierdut pentru România în Republica Moldova, fostul preşedinte a răspuns: „Acum da”, adăugînd că „nici ultimele schimbări nu ajută grozav, pentru că e un guvern minoritar, susţinut de comunişti”.

Băsescu a mai precizat că România avea mijloace de a ajuta Republica Moldova, prin dialog mai deschis şi influenţă pentru ca şi PL să facă parte din coaliţia de guvernare.

„Trebuia să fie o discuţie. România, aşa cum a avut mijloace să îi pună cap la cap, în 2009, avea mijloace să o facă şi acum”, a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă României ar trebui să îi fie frică de Moscova, Băsescu a replicat: „Frică nu, dar ar trebui să fie îngrijorată de Moscova. Occidentul a ratat ocazia de a-l opri pe Putin, care, într-un an, jumătate de an, doi ani, imediat ce va prinde momentul oportun, va ajunge la gurile Dunării”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав