Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Moldova vrea să atragă investiții din Qatar

8 apr. 2015,, 12:00   Economie
2785 0
Молдова хочет привлечь инвестиции из Катара
Foto: tv7.md
Moldova este interesată de atragerea investițiilor din Qatar, precum și de extinderea relațiilor comercial-economice cu această țară. Acest interes a fost exprimat de către prim-ministrul Chiril Gaburici în timpul unei întrevederi cu ambasadorul Statului Qatar în Moldova, Mohammed Bin Mohammed Al-Maliki, în cadrul căreia părțile au discutat consolidarea relațiilor economice și comerciale dintre Moldova și Qatar, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de Presă al Guvernului, Chiril Gaburici a mulţumit Statului Qatar pentru susţinerea și interesul pe care îl manifestă faţă de Moldova. Șeful cabinetului de miniștri s-a pronunțat pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a relațiilor cu această țară pe mai multe dimensiuni.

„Ne propunem să construim cu Statul Qatar un parteneriat strategic, deoarece există oportunităţi comerciale importante de valorificat între statele noastre”, a spus Gaburici.

La rîndul său, ambasadorul Statului Qatar a reafirmat dorința autorităților Statului Qatar de a impulsiona colaborarea economică cu Moldova. În acest sens, părţile au discutat despre organizarea mai multor vizite ale oamenilor de afaceri din Qatar în Moldova.

Ambasadorul a apreciat faptul că Guvernul Moldovei a aprobat recent o hotărîre prin care Qatarul a fost exclus din lista statelor ai căror cetăţeni necesită invitaţii pentru solicitarea vizei de intrare în Moldova.

În 2013 a fost deschisă Ambasada Moldovei la Doha, fiind prima misiune diplomatică a republicii într-un stat membru al Consiliului de Cooperare din Golf şi în lumea arabă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?