X 
Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 265
Transnistria stiri: 1417

Șefii spitalelor suspectaţi de corupție ar putea fi suspendați din funcții

9 apr. 2015,, 10:10   Societate
3275 0

Foto: delate.info

Ministrul Sănătății, Mircea Buga, susține că directorii spitalelor, vizați în dosarul licitațiilor frauduloase, ar putea fi suspendați în scurt timp din funcție. Potrivit ministrului, decizia va fi luată după elucidarea tuturor circumstanțelor acestui caz, informează NOI.md.

„Analizăm cu atenție informația disponibilă în cadrul Ministerului Sănătății, sîntem în așteptarea unei elucidări cît mai grabnice a acestor suspiciuni de corupție. Organele de drept își fac meseria, așteptăm rezultatele anchetei, iar dacă va fi cazul vom lua decizia de suspendare a unor conducători ai instituțiilor medico-sanitare publice”, a declarat Buga.

În același timp, funcționarul a dat asigurări că spitalele din țară activează în regim normal. Ministrul și-a exprimat speranța că politicile guvernamentale de combatere a corupției în sistemul de sănătate vor da rezultate.

Precizăm că 16 persoane cu funcții de răspundere din cadrul sistemului de sănătate au fost reținute, ieri, de CNA, în cadrul unui dosar de corupție. Acestea sînt suspectate că au participat la fraudarea licitațiilor publice în procesul de achiziționare a echipamentelor medicale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав