X 
Cutremure stiri: 506

Cehia a ratificat astăzi Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE

9 apr. 2015,, 15:30   Politică
3148 0

Cehia a ratificat astăzi Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE
Foto : radio.cz

Camera deputaților a Parlamentului Cehiei a ratificat astăzi Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Republica Cehă, Ștefan Gorda, decizia a fost votată cu 122 de voturi pro și niciun vot împotrivă, "inclusiv cei 27 de deputați comuniști, au votat pentru ratificarea Acordului" de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

"Le mulțumim tuturor prietenilor cehi pentru susținerea visului nostru european", a declarat Ștefan Gorda.

Republica Cehă devine a 17-a țară care ratifică documentul, după România, Olanda, Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croația, Danemarca, Irlanda, Germania și Marea Britanie.

Realitatea.md amintește că Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie 2014 şi a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate statele membre ale UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав