X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Reșetnicov: Guvernul nu a susținut examenul

9 apr. 2015,, 15:43   Politică
5065 3
Reșetnicov: Guvernul nu a susținut examenul
Foto : vedomosti.md
PCRM apreciază negativ decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea pentru pachetul de legi ce vizează bugetul de stat. Declarația a fost făcută de deputatul comunist Artur Reșetnicov. Acesta a anunțat că hotărîrea Executivului ar putea fi contestată la Curtea Constituțională de către comuniști, informează NOI.md.

Întrebat dacă fracțiunea PCRM va susține, eventual, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gaburici, deputatul a evitat să dea un răspuns exact.

„Acțiunea de astăzi a Guvernului nu este cea mi reușită și ce mai fericită. Pe de o parte Guvernul nu a avut curajul să vină în fața deputaților și să demonstreze necesitatea aprobării acestei legi, pe de alta, configurația politică din Parlament deseori îl face nefuncțional. De această dată Guvernul nu a susținut examenul corespunzător. În opinia noastră un astfel de comportament poate fi apreciat cu o notă negativă, procedura respectivă este la limita prevederilor constituționale”, a spus Reșetincov.

Deputatul a mai precizat că indiferent de acțiunile ulterioare, comuniștii nu vor admite declanșarea unei noi crize politice. „Vom fi foarte atenți ca să nu aruncăm Moldova într-un haos și o destabilizare a situației. Nu excludem nicio eventuală desfășurare a anumitor acțiuni”, a spus Reșetnicov.

De cealaltă parte, șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Violeta Ivanov, a menționat că pachetul de legi prezentat de Chiril Gaburici, astăzi, Parlamentului nu putea fi susținut de comuniști. „Este vorba de un buget auster, antisocial, nefavorabil pentru soluționarea problemelor sociale și economice cu care se confruntă întreaga societatea”, a spus Ivanov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?