Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Transplant de cap. Primul voluntar care va fi supus acestei intervenţii experimentale

10 apr. 2015,, 05:30   Externe
6969 0

Foto: evz.ro

Un programator rus care suferă de o boală genetică rară ar putea fi primul om care va fi supus intervenţiei de transplant de cap, adică capul lui va fi "mutat" pe un alt corp.

Potrivit Daily Mail, Valeri Spiridonov are amiotrofie Werding-Hoffmann, adică din cauza faptului că muşchii nu au mai crescut, scheletrul i s-a deformat. El afirmă că deşi este conștient de riscurile la care se supune, în cazul acestei boli oamenii rareori trăiesc mai mult de 20 de ani, iar el are deja 30.

"Am o boală rară. Dezvoltarea acestui tip de transplant reprezintă singura şansă pentru sute de mii de oameni. Acest lucru este asemănător cu primul zbor al omului în spațiu. Cineva trebuie sa facă primul pas în abis”, a scris pe blogul său Spiridonov.El şi-a dat acordul pentru această operaţie experimentală încă din luna martie. Intervenţia chirurgicală este una extrem de complexă şi este pregătită de omul de știință italian Sergio Canavero. Trebuie spus însă că până acum acest tip de transplant a fost efectuat doar pe animale.

„Noi mai întâi vom răci creierul până la 10-15 grade Celsius, apoi vom taia ambele capete. Ulterior, va incepe operația de transplant al corpului de la donator la capul pacientului. Întreaga operație va dura 36 de ore", a explicat Sergio Canavero.
Cele mai comentate:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?