X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Pentagonul amenință Rusia

14 apr. 2015,, 10:15   Externe
10283 11

Foto: jurnalul.ro

Dupa ce un avion de lupta rusesc a interceptat marti o aeronava americana, care efectua un zbor de recunoastere, "intr-o maniera nesigura si neprofesionala", Statele Unite vor depune o plangere la Moscova in legatura cu acest incident.

Avionul american zbura deasupra Marii Baltice cand a fost interceptat de un aparat de razboi rusesc. Pentagonul sustine ca incidental a avut loc in spatiul aerian international, la nord de Polonia, potrivit CNN, citat de ziare.com.

Echipa de pilotaj din aeronava SUA considera ca actiunea pilotului rus a fost "nesigura si neprofesionala, din cauza manevrelor agresive efectuate in apropierea avionului lor si din cauza vitezei mari", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Mark Wright.

Agentia Sputnik a relatat ca avionul american se indrepta spre frontiera Rusiei cu transponderul (aparat radio care poate fi detectat de radar) oprit, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului rus de Externe, Igor Konasenkov.

Acesta a spus ca aeronava ruseasca a zburat in jurul avionului SUA de cateva ori pentru a-l identifica si pentru a-i lua numarul de cod notat pe coada.

Totusi, oficialii europeni si americani din aviatia internationala sustin ca afirmatia potrivit careia transponderul era oprit este falsa.

Asadar, Pentagonul si Departamentul de Stat din SUA vor "depune o plangere prin mijloacele diplomatice" disponibile.

Nu este pentru prima data cand americanii se plang la Moscova in legatura cu astfel de incidente. Mai mult, specialistii din Occident sustin ca agresivitatea pilotilor de aeronave de lupta ale Rusiei a crescut in ultima perioada.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?